Dag 19. Första dagen med VV!

Idag var den första dagen med VV. Det har väl ärligt talat gått sådär. Visst jag har hållt mig under mina 24 P. Mycket mycket under. Vilket inte heller är bra! Jag började min dag med att äta vaniljyoghurt med cornflakes = 1,5 p. Sen en banan på jobbet = 1 p.  Efter jobbet åkte jag hem till syster och hjälpte till lite med smörgåstårtorna som hon ska bjuda på imorgon på 25 års festen :D . Jag åt inget av den fast jag var hungrig (ville inte fetta för mycket). Tog istället ett glas rödvin= vet ej hur många points det är, kanske 5 p?!.

Sen stod det still på födan för min del. Men vid 10 tiden gick det inte länge.. Jag åkte förbi mamma en sväng och skulle lämna lite saker. Då passade jag och Fredrik på att stanna och dricka lite te och prata :) Men det slutade med att lilla mamma tog hand om mig. Jag fick stek och potatis. Även så fick jag hemmagjorda köttbullar :) Gud så gott det var. Så jag har kanske ätit sammanlagt 17 p idag. Kanske inte är helt fy skam !

Men imorgon blir det definitivt mycket mer points än vad jag får äta. Men jag tänker glömma det för en dag. Det är inte varje dag ens syster fyller 25 :) Jag ska dricka 4 st cider. . Vilket är ungefär 7 points per cider, vilket är typ 28 p. Sen ska man ju äta också. jag kanske landar på ca: 35 p imorgon. Och det är lika mycket som i en pizza. Men det gäller att jag får ta en rikigt LÅNG promenad dagen efter och gå av iaf hälfen av alla points....

Nu måste jag sova. Klockan ringer kl 6. Ska vara hos syster kl 07.00. Viktigt för henne att man sjunger högt och fint på födelsedagsmorgonen ;) . (INFO: Egentligen så fyller hon bara 6.1 år. Hon är ett riktigt skottbarn) Så egentligen fyller inte hon år imorgon. Det är 3 år till nästa gång, sorry ;) .

Nej, nu måste jag sova! Jag uppdaterar på söndag kväll, då är jag nog människa igen.

God natt ♥

GRATTIS SYSTER BELLA 25 ÅR!!!!




Min älskade syster fyller idag den 28/2-09 25 år! Grattis, jag älskar dig!

Dag 18.. Nu ger jag upp...

Jag tycker att Oprah Green tea+ inte har gett några som hellst resultat. Ok, klart jag har gått ner nått kg kanske, men mer än så förväntar jag mig! Plus att jag tycker livet är lite smått tråkigt nu när man inte får äta.. Hmm.. Så jag har bestämt mig för att hoppa över till VV (viktväktarna). Jag har räknat ut att jag får äta ca: 24 p / dag. Så nu ska vi se om denna metod går bättre! Genom att banta enligt VV FÅR man äta med gott samvete. Vill jag smälla i mig 10 muffins så FÅR jag det. Men sen får jag heller inte äta något mer den dagen. Det gäller att hålla sig under mina 24 p. Ska bli spännande och kul :)

I will update more tonight.

Dag 16 + 17

Igårkväll när jag satte på datorn för att blogga kände jag verkligen inte för det. Jag hade ont i halsen och kände för att titta på en film och somna. Jag såg Bedtime stories med Adam Sandler. Skit bra :) En riktigt "Förutsägbar, med lyckligt slut"- film... Sånna gillar jag, iaf om det är komedier! Dagen igår var superbra. Jag började dagen med att hälsa på mitt sötaste gudbarn. Han är ju så otroligt söt att man tappar andan av honom!!!!! Sen gick jag en promenad till mamma för att fika och senare vid 7 tiden träffade jag Maja och Maria. Vi lagade lite mat och spelade spel. Ingen vann för vi tröttnade och slutade spela när det gick dåligt för oss :P . 

 Nu ska jag ta en långpromenad. Måste röra lite på mig! Får panik av att bara vara och inte göra någonting.. Senare idag vid 5 tiden ska jag till Syster idag igen. Ska äta där och sen ska jag och Fredrik vara barnvakt i några timmar. Ska bli kanonmysigt  att få låtsas att man har egna barn :) . Det är så bra att Fredrik följer med och är barnvakt, för då kan man ge uppmärksamhet till ett varsitt barn. Jag gosar och leker med Oliver och Fredrik Spelar guitarr Hero och lyssnar på musik med Wille. Alla blir nöjda och glada! Nej, nu måste jag UT!!!

Tacokväll utan läsk. Dag 15.

Just nu på Kanal 9 visas Jay Leno show. Jag skulle egentligen inte titta på TV för jag tänkte ju blogga... Men jag fastande som klistrad framför Leno. Hans kändisgäst var nämligen KEVIN BACON! Han är min tonårskärlek. Jag har sett alla hans filmer och alla är lika bra! Han är en otroligt bra skådespelare och hans röst är så hemligt mörk... Ska se hans nya film som kommer ut snart ;). Nog pratat om en kändis som BARA jag tycker är skitläcker!!! Alla jag känner tycker han är ful, men dom ser inte de jag ser!
Tonårskärlekar är speciella, även fast Fredrik är mannen i mitt liv och min prio 1:a, så är Mr. Bacon (väldigt roligt efternamn) en värdig andraplats tagare! hehe... Men nu bytte Fredrik kanal och på TV400 visas gamla avsnitt av Big Brother. Skitkul att se ju! Jag undrar varför Kanal 5 slutade med den serien?! Tråkigt tycker jag, en väldigt underhållande dokusåpa!


Idag
så vart dagen mysig. Den började helt oplanerad. Men Fredrik och jag gjorde bara lite spontana saker och det visades bli toppen! Jag och Fredrik har spenderat nästan hela dagen med mamma.:) Vi åt tacos och myste hela kvällen!(Första gången jag åt tacos utan någon smarrig läskedryck, känns riktigt bra :)) Imorgon blir det en mer planerad dag än vad denna har varit. Först så ska jag förmodligen träffa Natta, sen mitt älskade gudbarn Oliver och sen på kvällen blir det nog att träffa Maja :) Jag älskar när jag har saker att göra (iaf om det är roliga saker). Annars tycker jag om när dagen blir som denna. Man tror att man bara ska sitta hemma och ruttna bort. Men helt plötsligt så visar det sig att man ska äta tacos och bara ha en skön och slapp kväll :) Wonderful! 

Min
"bantning" går utmärkt. Jag har inte fallit för några frestelser idag. (inte någon annan dag heller för den delen). Men jag var bra sugen på att ge upp lite smått idag. Jag var så hungrig när vi var i affärn och köpte tacosen. Kändes som om livet inte var värt att leva när man inte fick äta vad man ville (i denna stund var det. godis,ostbågar,bullar,cocacola m.m) .Men så fort jag hade ätit så kändes det väldigt bra igen. Jag får INTE bli så hungrig igen. Det är då man kan fuska och då blir man bara besviken på sig själv, å det är ju aldrig bra!

Är lite svårt distraherad av Big Brother så detta inlägg blev ganska kort!

Jag uppdaterar som vanligt imorgon :) God natt ♥


UTMANING

Fick en utmaning av vännen Alexandra , reglerna går ut på att:
Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar. Men jag utmanar bara 5 st :)


1. Mitt nya liv. För två veckor sedan (15 feb) började jag mitt nya liv. Det innebär att alla skitmat/snacks/godis och läsk är avstruket från mitt liv ett bra tag framöver. Mitt mål är att må bra och nå min målvikt. Som sagt två veckor har gått, och fler blir det :)

2. Fredrik. Min älskade pojkvän är en stor del av mitt liv, så han måste få vara med på min lista. Idag känner inte jag att vi är 2 personer. Jag känner att vi är en person som med tiden har blivit ett oskildaktigt team. Jag älskar honom ibland så det gör ont i mig.

3. Apelsiner. Den senaste tiden har frukt blivit en stor del i mitt liv. Men framförallt APELSINER. Det är så gott!!! Skulle kunna äta hur många som hellst per dag om jag fick. Men man måste begränsa sig lite! Min apelsinnojja är en nojja jag aldrig ska göra mig av med!

4. Rökning. Rökning har tyvärr blivit en del i mitt liv. Jag tänker många gånger att jag ska sluta. Men när jag tänker efter så känns det jobbigt, för jag vill faktiskt inte sluta, än! Klart jag egentligen vill sluta röka, men inte just nu. Den dagen jag bestämmer mig för att bli mamma åker ciggen i papperskorgen. Lovar!

5. Kändisar. Pisnsamt nog så kan jag det mesta när det gäller kändisar och deras liv. Inte för att jag "pluggar" in deras livhistoria eller köper "se & hör" varje vecka, men det har bara blivit så.  Det började med nyfikenhet för kändislivet och slutade med en hjärna fylld av onödig info.  

6. Nattmänniska. Ibland undrar jag om det är nått fel på mig, eller om jag bara är allmänt pigg på kvällar/nätter. Den senaste tiden somnar jag inte förens vid 4-5 tiden. Det spelar aldrig någon roll hur tidigt jag går upp, för på kvällarna lyckas jag ändå alltid bli pigg och glá.

7. Pedant i sängen. Nej,nej... det är inte som ni tror. Jag är inte pendant I sängen. Utan jag har fobi för att sova utan att bädda om varje kväll. Jag bädar inte rent varje kväll (så sjuk är jag inte, än) utan jag måste ta bort lakarna och bädda så det blir slätt och fint. Annars kan jag inte sova!


8. Kräkfobi. Jag har en otroig rädsla för att spy. Jag kan inte träffa människor som jag vet har spytt förens flera veckor efter dem spydde sista gången.. Ibland stiger detta mig över huvudet. När Fredrik ibland blir magsjuk så fixar jag sovplats hos någon ett par veckor så det inte finns någon chans att jag skulle kunna bli smittad. Jag vet, det är inte normalt att känna så.  Vissa personer tar det fel när jag säger så och tror att jag är hypokondrisk. Men nej,nej. Jag har inga problem att få halsfluss eller förkylningar. Det är bara det där med att spy som jag HATAR


Jag utmanar fem personer som ska göra samma sak som jag :)
1.http://brolle.blogg.se/
2.http://gabriellaengvall.blogg.se/
3.http://isabellmedfamilj.blogg.se/
4.http://chrisses.blogg.se/
5.http://eenunderbardag.blogg.se/


Två veckor :) Dag 14

Shit pomfrits, nu är det två veckor sen jag började, grattis till mig!

En sak jag har tänk på hela dagen idag är hur mycket jag hatar snö... Är så trött på snön, nu vill jag ha vår!!!! Jag var ute och gick med mamma förut idag och jag var nog irriterad hela vägen för att snön föll ner under hela promenaden. Jag var helt blöt och jag kände att nu vill jag att snön ska smälta bort. Jag vill plocka fram mina ballerina skor och strosa lite sakta på stan.. Men nej nej, nu ska man ha vinterstövlar och mössa. Skit kul, not!

För
att se saken från den positiva sidan så kan man ju tänka på alla barn ute i sverige som har det skitkul nu när det kommit så mycket snö. Höra deras skratt i pulkabackarna gör att jag kan stå ut med snön, ett tag till iaf :)
Förövrigt så har dagen vart ok. Jag har bara varit så trött HELA dagen. Först så somnade jag i badkaret (ingen suprice) och när jag väl var uppe ur badet så somnade jag på sängen... det känns jobbigt att vara så trött hela tiden. Jag skyller på snön. Snön gör mig trött och besviken! Tycker inte om kyla. Jag vill bo i LA där solen lyser nästan jämt :) mmm!
 
Snart är det kalasdags! På lördag fyller syrster Bella 25 och då blir det partyparty :) sen om ca: 2 veckor (6 mars) så fyller min bästa Maja 20 år! Ska bli riktigt roligt :) !

Imorgon hoppas jag på mindre snö så jag kan ut och gå utan att vara bitter! Så nu håller jag tummarna...

God natt ♥

Dag 13.

Nu sitter jag här, med en varm kopp te i min hand! Datorn i knät och en förundran hur tiden kan gå så fort?! Imorgon är det 2 veckor sen jag började mitt nya liv! Herre gud, det känns som igår...

Det är förövrigt så roligt att se hur många det är som läser min blogg varje dag :) Visste inte att jag hade så många trogna läsare! Om ni har missat min reklam längst ner på sidan, så kolla in den! Bluebox är en rolig presentsida för allas smaker!  Sen har jag ett par till reklamer för dom som har intresset för träning  :) ...

Idag har jag spenderat dagen hos mamma ( igen ) är faktiskt fortfarande kvar här.. Tänkte sova en natt till för min älskling ska upp och jobba tidigt imorgon och jag vill inte vara själv hela dagen! Idag har jag haft en riktig latdag! Har inte kännt alls för att gå ut och gå eller nått! Även fast solen lyst vacker idag har jag bara velat vara kvar inne och legat i soffan och glo på TV. Men imorgon blir det nya tag!!!!

En sak som jag tänkt på (och diskuterat med några vänner nyligen) är hur våra hjärnor egentligen fungerar?!?. Jag vet att när man är gravid så ser man bara massa barnvagnar överallt, när man är hungrig så ser man någon som äter, är man olyckligt kär så ser man bara massa gulliga par överallt! Jag har bara trott jämt att man inbillar sig. Att dem sakerna man ser skulle man ha sett ändå, fast när man är känslig över nått så ser man bara det uppenbara (hänger ni med)?
Men idag när jag latade mig i soffan så var det bantningsprogram efter bantningsprogram efter bantningsdokumentärer ect... Det kan jag ju bara inte inbilla mig? Kan jag? Jag skrattade mest åt hur komiskt jag faktiskt tyckte att det var! Men riktigt intressant var det också! Men vem vet, jag hade kanske inte tänk på programmen på samma sätt om jag inte hade "bantat" själv? Who knows?!!

Take care

Dag 12.

Igår kväll efter att jag bloggade skulle jag kolla runt lite på internet vad man kan äta som är gott och nyttigt på samma gång. Är rätt fantasilös när det gäller middagar. Efter ett antal googlesökningar kom jag in på en sida där en dietistspecialist skriver att man absolut inte får äta frukt när man försöker gå ner i vikt !!!!!!!?????

Hur kan detta vara möjligt? Jag blir så förundrad av hur alla dessa forskare och dietister kan ha så skilda meningar när det gäller vad man får och inte får äta?! Ska man följa GI metoden då är frukt och kolhydrater strängt förbjuden. Men följer man VV (Vikt väktarna) då får man frossa loss i frukt. Frukt är 0 points. Vad är sant och vilken metod funkar bäst?

Enligt den här dietisten (som sa att frukt var förbjudet undet bantning) så innehåller ett äpple ungefär 8,5 g kolhydater (som senare omvandlas till fett i kroppen) och ett glas coca cola innehåller 10,4 g kolhydratet. Han menar då alltså att man kan lika gärna dricka coca cola som att äta ett äpple?! Det låter ju helt galet! Så jag räknade ut hur många frukter jag äter per dag..  och jag kommer fram till ungefär 3 frukter/dag och jag har gjort det nu i 12 dagar, vilket resulterar i (enligt honom) att jag druckit ca. 35 glas coca cola!!!! Kan detta stämma? Hur kommer det sig att frukt helt plötsligt är onyttigt? Jag blir så förvirrad. Jag vill tro på att VV har mer koll på vad man får äta när man ska gå ner i vikt än vad han har! Jag vet ju också att man ska ju inte tro på allt man läser, men jag fick som en klump i magen igår när jag tänker på hur mycket frukt jag äter! Då kunde jag lika gärnat druckit coca cola varje dag istället för att äta frukt!
 
Nu när jag tänker efter och ser vad jag själv skrivit så hör jag hur dumt det låter! Han måste ju vart hög eller full när han skrev sina dietråd!  Nej, nu ska jag sluta tänka på det!

Idag började jag och Fredrik dagen med att promenera till mamma vid 10 tiden. Vid elva tiden kom vi fram och då fick vi havregrynsgröt med mjölk :) Gott! Sen tog jag ett långt härligt bad och bara njöt! Är fortfarande kvar här, ska sova över då jag ändå skulle hit imorgon förmiddag! Min syster Bella med barn ska hit till mamma imorgon och äta lunch! ska bli riktig gott med hemmagjorda köttbullar! Annars har jag inte gjort så mycket idag! ÄTIT FRUKT har jag gjort ;) Imorgon kväll ska jag till Maja och glutta på Melodifestivalen! Jag hoppas Molly har en bra låt! gillar henne förövrigt! Men som sagt låten är vikigast, då själva tävlingen går ut på det! :P.

Dagen budskap är: Tro inte på allt du läser. Tro istället på det du vill tro på, då det nästan aldrig finns ett ensidigt svar!

Lätt som en plätt. Dag 11.

Ännu en dag avklarad! Känns så härligt att känna hur mycket energi man får av att bara leva ett mer hälsosamt liv. Dagen idag har gott som på räls. Vaknade vid tolv tiden och inom en timma var jag och Fredrik på väg gåendes in till staden. Tog ungefär 45-50 min. Vi stannade till hos mamma, drack lite kaffe och sen promenerade vi hem. Så himla skönt att röra på sig. Det har nästan blivit som en drog.. Känns mycket bättre både fysiskt och psykiskt när man få röra på sig! Varför har jag inte gjort det tidigare?! I hela mitt har jag vart den typsika "latkorven" som älskar att bara få ligga i soffan och titta på TV, kanske med nått gott i knät. Men nu har jag helt ändrat min inställning till allt detta. Nu när jag tänker efter så känns det inte alls lockande att ligga och svulla i soffan. Jag menar ju inte att jag aldrig kommer göra det igen, men det ska inte vara en del i min vardag. Det ska bara förekomma då och då. Om man håller sig till en gång i veckan så uppskattar man det nog mer! Jag vill leva ett långt, lyckligt och hälsosamt liv! Det har jag bestämmt mig för, inget kan stoppa mig nu! Har stått emot frästelser nästan varje dag och visst, jag ska erkänna att klart det lockar ibland.  Ett glas kall coca cola ser faktiskt väldigt gott ut. Men det är inte värt det! Jag vill nå min målvikt och jag vill må bra! Då får colan ta och vänta ett tag till ;). Jag vill också passa på att stötta min kära syster som faktiskt försöker att bli av med några kilon - Hon har gått på CB i tre dagar nu och redan förlorat 2 kg. Duktig flicka :)! Och så vill jag säga Grattis på namnsdagen sis! ♥.

Imorgon så ska det gå lika bra som det gått idag! Positiv inställning är nyckeln till ett lyckligt liv, det tror jag stenhårt på!
 

Dag 10.

Idag känner jag mig hur peppad som hellst inför våren/sommaren! Jag vill verkligen komma iform igen! För en gångs skull känns det inte omöjligt! Idag tittade jag på ett program på TV om grovt överviktiga människor, där den fetaste vägde över 300 kg. Han hade fått diagnos från läkaren att han bara hade ett år kvar att leva. fatta hur det skulle kännas? Att man vet att om ett år är jag död om inte jag slutar proppa i mig den mat och allt gott jag vill äta! Men efter att ha kollat på programet har jag helt ändrat mina åsikter om sjukt feta männsikor. Jag har alltid sagt: - Men sluta äta då?!!!! Det kan väl inte vara så svårt att bara skita i att äta all fet mat och börja röra på sig! Men programet visar att så inte är fallet! Att ha fetma och sluta äta onyttig och fet mat är precis lika hemskt och svårt som att vara alkolist och sluta dricka... Det är ett beroende! Men som tur är så kan jag kan säga att jag inte har det problemet.. Tvärt om så tycker jag att det har vart aldeles för lätt att sluta med allt onyttigt och nu tycker jag det är kul att röra på mig! Jag kan iofs inte påstå att jag inte haft moments där jag tänkt: - Nu skiter jag i det här! Men då har jag förstått att när jag känner så, så är det för att jag har lågt blodsocker och kroppen skriker efter mat. Så jag har lärt mig att lyssna på min kropp. Ger jag min kropp de den behöver så känner man aldrig för att ge upp! Tvärtom, man blir skit taggad och man vill mycket mer!

Förutom mitt Tv-tittande så har jag jobbat hela dagen! Om jag får säga sanningen så har det vart en riktigt skittråkig dag.. Inte många kunder och noll saker att göra! Butiken såg nästan nyöppnad ut, så det kändes nästan som man gick runt och städade om de nystädade, om ni förstår vad jag menar?! Annars tycker jag det är kul att jobba. Roligt att möta nya männsikor och alla mysiga arbets.kamrater! Hoppas det blir roligare nästa gång! Efter jobbet åkte jag och Fredrik en sväng till mamma och åt te och knäckemackor. (och kollade på TV programet). Nu är jag hemma och ligger i sängen! Hoppas på en tidig kväll, som det vart igår. Riktigt skönt! Imorgon ska jag och Freddan gå in till stan och gå tillbaka :) det blir en riktigt lång promenad. Hoppas jag inte få fler skavsår, nu när mitt andra har läkt väldigt fint! Skriver mer om hur det gick imorgon!

God natt!

Ooh, just shoot me! Dag 9.

Ooh, nu ligger jag i sängen med datorn i knät och tycker riktigt synd om mig själv! Vid 5 tiden idag på jobbet så började jag få ont i huvudet. (observera att jag ALDRIG har huvudvärk, max 1 gång per år. fast från den ljusa sidan så har förbrukat den huvudverken detta år). Jag visste att jag var tvungen att "shake it of" och fortsätta arbeta! Efter jobbet åkte jag till min kära vän Lina som är hemma en vecka från London :) Vi åt gott och hade det trevligt. Vid elva tiden hämtade Fredde mig och vi åkte hem. men först var jag tvungen att stanna till hos mamma och hämta lite alvedon... Jag hoppade in i duschen direkt när jag kom hem och sen fick jag äntligen ta en alvedon. Ingen jag träffat idag har haft en huvudverkstablett. Gud, jag har fortfarande skitont. Jag får önnu mer ont i huvudet när jag vet att klockan kommer ringa kl 9 imorgon.. Ska kolla på en lägenhet (som jag vet redan nu att jag inte vill ha, men man måste gå när man bokat upp sig, skit) Sen efter det är det bara att åka till jobbet! Jag ska inte klaga över att jag jobbar, behöver verkligen lite extra slantar. Men när man känner att huvudet sprängs vill man bara gömma sig under täcket!

Jag har tyvärr inte alls hunnit träna idag (om man inte räknar den mentala träningen som jobbet innebär). Jag har ätit matresterna från gårdagens middag till lunch. Och till middag idag har jag ätit hasselbackspotatis med kyckling :) Thanks Lina! Och nu har jag precis ätit ett äpple. (vilket Fredrik inte gillade, han tycker jag smaskar när jag äter) Ska han säga... han är värre ;). Jaja, vart inte så långt inlägg idag! Förhoppningsvis så mår jag bättre imorgon och känner för att skriva mer då!

Take care ♥


Blogg fan! Dag 8.

Herre min skapare! Jag tror jag håller på att tuppa av, av allt tänkande jag gjort de senaste timmarna! Som ni kanske ser så har jag gjort om designen på min blogg. Det var inte lätt ska jag säga. Är ännu inte nöjd. Jag funderade ett tag om bloggar bara är till för smarta datanördar!? Jag tycker jag ändå har bra koll när det gäller data. Men idag "I proved myself wrong" Jag kommer nästa gång jag ska göra nått med bloggen be om HJÄÄÄLP!!!!! Kommer aldrig ge mig på detta uppdraget igen! Nog snackat om mig, hur har er dag vart? ;) hehe..

Dagen började som vanligt, otroligt bra! Min älskade pojkvän kom hem vid 12:30 tiden, la sig brevid mig i sängen och där låg vi ett tag och bara gosade. Så mysigt! Tills jag får ångest över att klockan är så mycket. När vi väl var uppe ur sängen var klockan ganska mycket.. Runt 14 tiden :/. Då tog vi oss en tripp till min kära syster i Enstaberga. Vi drack kaffe och asgarvade åt avsnitt från komedin "yippie kay-ay motherfucker" (eller hur det stavas) MY LORD, vad roliga dom är. Kolla in dom på youtube! När klockan började närma sig 17-18 (tror jag) begav jag och fredrik oss hemmåt, men först vett litet stopp vid ICA arnö för att komplitera lite inför middagen! Det blev pasta (igen) med sås... gott! Förutom middagen så har jag slarvat med maten ordentligt idag.. eller alla dagar faktikt! Jag har krympt min magsäck så otroligt mycket så jag blir aldrig hungrig förens vid 17 tiden. Vilket jag vet är skitdåligt! Om kroppen inte får fett så ger den heller inte av med något! Men en banan fick jag i mig vad lunchtid iaf. När maten var uppäten hade jag och fredrik lite kvaletetstid med varandra, bara pratade och skrattade! ♥ Älskar dig! Sen ville mamma ha lite datahjälp, så vi åkte in till storstaden och drack kaffe och snackade! :) Och det bästa utav allt denna dag det var nog att mamma sa att hon hade köpt en present till mig! (Alltid lika kul att bli överraskad). Jag öppnar kartongen och där ligger dom... mina absoluta favoriter bland  alla skohyllor! Ett par nya, fräscha, svarta reebookskor :D. Gud vad glad jag är, tack snälla mamma ♥ !

min dag har vart skitbra! Jag har däremot en väldig ångest! Jag har inte haft någon tid till att träna. (eller rättare sagt så har jag inte tagit mig tid att träna). Känner mig jätte dålig! Och idag ringde chefen och erbjöd lite jobbtider. Inte tackar man nej till det inte. Så imorgon hinner jag inte heller träna! Om,om,om,om mitt skavsår är bättre imorgon så SKA jag gå hem från jobbet imorgon. Ungefär en mil! Då har jag kompenserat för min lathet iadg :) Men man ska inte hoppas på för mycket, som läget är just nu med foten så är det kritiskt! hehe, jag ligger i sängen och knaprar alvedon. Men det som inte kills us makes us stronger!

Nu ska jag kolla lite DH innan jag ska somna för natten. (Borde somna nu direkt, eftersom jag ska jobba imorgon, men jag vill inte sova;))

Take care!

En veckaaaa :) Dag 7

Oj,  vad tiden går fort! Nu har jag redan ätit Green tea+ i en vecka! Jag förstår att ni är nyfikna på om jag har gått ner något i vikt. Ärligt talat så vet jag inte det! Jag vägde mig när jag började, men tänker inte väga mig förens om några månader. Mycket mer roligare så! När allt detta är över så tänker jag lägga upp en "före" och "efter" bild på mig. Alla mina måttomkrets över kroppen osv... Så får ni avgöra själva hur ni tycker det har gått för mig! :) Så håll ut och fortsätt läsa, förhoppningsvis så är Green Tea+ riktigt bra grejer!  

Jag måste börja träna,träna,träna på rikitgt imorgon. Eftersom jag fortfarande har så otroligt ont i foten (efter skavsåret) så funderar jag på att gymma lite istället?! Det är så himla skönt och också väldigt för kroppen. Man kan inte bara bli smal, man måste bygga upp kroppen igen :P . Men jag tänker faktiskt göra mitt eget lilla gym hemma faktiskt! Jag har så mycket att göra imorgon, så det känns smidigast så! Tur som jag har (ibland) har fredrik en träningsmaskin hemma. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.. Man typ springer med benen (såklart, dah) men samtidigt med armarna i rörelse! hehe, vet inte om ni fattar, men men :P . riktigt effektiva saker det finns!

 Dagen idag då... Vaknade vid tolv av att mamma kom in rummet och frågade om jag ville ha bacon och äggrör. ja, tack blev mitt svar! Men först måste jag ta Green Tea+!!! Sen kom flippis, min systers söta dotter! Unge, vilken liten clown du är ♥. När klockan blev runt 6 tiden åkte jag och handlade mat till mig och Maja. Vi lyckades äntligen göra maten god. Vi har alltid oturen att bränna maten, eller helt enkelt misslyckas med smak eller uteseende..  Vi lyckades äntligen vara så pass tysta att vi kunde se filmen vi köpte förra veckan. hehe, den var ganska bra! En riktigt AHA-thriller! (menas med att man blir förvånad av slutet, ett aha-moment!). Vid 23 tiden kom älsklingen och hämtade mig! han somnade ganska fort, han ska upp och jobba.. eller rättare sagt så har han redan gått upp och är nu i skrivades stund på väg till jobbet! Så nu sitter jag här själv och undrar om jag kanske ska sova? Hmm.. är ju inte speciellt trött! Men däremot så kommer jag vara det imorgon! Så jag säger :
God Natt nu bloggen!  

Dag 6. Alla hjärtans dag och dop!


♥Dagen
började med en grötfrukost med mamma. Det var ganska gott, men det hade vart godare med socker på :P hehe! Sen begav vi oss till seconhand-möbelbutiken (vilket var mer som ett antik-möbelaffär). Allt var ganska så dyrt så vi kollade mest runt. När vi hade kommit hem igen började vi göra iordning oss inför dopet. Jag fick som vanligt ångest över vad man ska ha på sig, men det slutade ganska så OK :) . Doper var jätte fint. Lilla söta Oliver var hur glad och roligt som hellst i kyrkan, en riktig charmör ;) . Dikten gick också jätte bra att läsa, även fast jag aldrig tränade igår.  När dopsermonin var över var det fika med alla gäster. Duktig som jag var så drack jag bara kaffe och strundade i allt kaffebröd (tummen upp till mig ;)). Alla gäster började röra på sig vid halv 5 tiden kanske, men jag och mamma stanna kvar längre och hjälpte till att städa undan allt. Fick också blommor av Fredrik efter dopet :). Tack älskling! Tyvärr fick jag inte spendera Alla hjärtans dag med honom. Men jag fick en mysig kväll med mamma och Maja.! Nu sitter  jag här och känner inte alls för att sova. Igår natt fick jag ont i magen, och det har ännu inte gått över. Funderar starkt på om jag fått magkatarr :/ Vill inte, orkar inte!!!!! Kanske ska ta en omeprazol?!

Även fast alla frästelser med bullar,tårta,kakor i alla dess storlekar och former fanns på fikabordet idag så kände jag mig inte alls sugen. Funderar på om det är pga mitt illamående/magont eller om jag faktiskt har blivit avvänjd på allt sockerberoende som jag haft tidigare, innan jag började med Green tea+? det lär visa sig om/när magontet försvinner!

Imorgon ska jag nog träffa Maja och glo på film. Vi köpte en film senast vi sågs men vi snackar ju så mycket så vi hinner ju aldrig se den. Ska försöka se den imorgon tycker jag ;) . Jag måste också klämma in en långpromenad. Men det känns så jobbigt just nu på den fronten. Som jag skrev sist så fick jag ett otroligt j**la skavsår när jag promenerade igår, och idag blev det värre när jag gick runt i "finskorna" på dopet. När jag kom hem hade strumpbyxorna fastnat i varet från skavsåret. Snacka om att jag sa fula saker när jag var tvungen att bända bort skiten! Auw! Men som sagt, ska man gå ner i vikt så får man inte hitta på "bortförklaringar" (även fast jag inte hittat på skavsåret som en bortförklaring). Jag får helt enkelt ta mammas foppatofflor och promenera, hehe!
Nu ska jag se på Ghost Whisperer, Gray Anathomy och CSI!

Vi hörs imorgon och jag hoppas ni alla haft en fin alla hjärtans dag! ♥

Dag 4+5


Jaha, nu sitter jag här framför datorn och funderar på
varför jag inte bloggade igår ?! Kommer inte på någon bra anledning alls.. måste ha glömt bort det bara! Det tar väl ett tag innan man kommer in i själva bloggandet! :P


Igår gick jag som sagt till mamma. Det tog helt klart längre tid än man tror. Från min dörr tog det ca. 1 timma att gå. Snacka vilken bra motion om man gör det varje dag :) (vilket jag SKA göra)
Jag ser faktisk fram emot att få sätta musiken i öronen och ha en stund för mig själv! Så skönt att bara gå och gå... speciellt när solen lyser som den gjorde idag! ....
.....Tillbaka till ämnet! Igår som sagt spenderade jag dagen med mamma och det var såklart som alltid mysigt! Hon stöttar mig totalt i mitt försök till ett mer hälsosamt och lyckligare liv! Till middag så åt vi raggmunk med lingonsylt! Gud vad underskattad den maträtten är.. Det låter ju hur äckligt som hellst, men så otroligt gott! När klockan började bli runt halv elva åkte jag hem. Mamma och jag hade planerat att jag skull gå till henne dagen efter också och sova hos henne då, för Fredrik skulle iväg med jobbet och ha kick off..

idag då vaknade jag vid tolv tiden... Började packa mina saker som jag skulle ha med mig till mamma.. var tvungen att packa ganska mycket eftersom jag ska sova hos mamma idag och sen imorgon så döps min lilla ängel Oliver! (Oliver är min systers barn. Ett rktigt ängla barn som blir döpt på alla hjärtans dag :) ). Det bästa utav allt är att jag ska bli gudmor åt honom. LYCKA!
Det blev lite kaos i rummet då jag rev i allt och inget... Hittade inte mina pumps som jag skulle ha på mig... Men då fick man använda fantasin och ta ett par andra skor. Fredrik ringde vid 13 tiden och frågade mig om jag hade lust att göra lunch åt honom. Självklart sa jag då ;) Så han kom hem en liten sväng, stoppade i sig maten och begav sig till sthlm på kick off. Jag fortsatte med mitt och tillslut var jag redo att börja knata mot "storstaden". När jag kommit en bit på vägen (eller rättare sagt ganska långt, Lidel) så kände jag att jag började få skoskav. Men jag knatade vidare. Tillslut så sa min kropp "stopp, stanna, snäll Steffanie" och mina fötter vägrade röra på sig, fick inte fram något mer än ett försök till ett halt! Jag haltade mig fram några meter men tilslut fick jag messa och be om hjälp! Mamma var snäll och kom och hämta mig! Vi åkte några ärenden på samma gång och började planera middagen. Vi hade ingen fantasi alls, men det slutade med att det var hur gott som hellst! bandspaghetti (fullkorn) med pastasås. Det smakade precis som pasta carbonara! mmm...

Efter maten blev det ett rktigt låångt bad (somnar alltid i badet så jag ser alltid ut som ett russin när jag stiger upp) Sen vart det lets dance titande med massa goda apelsiner. (vilken apelsinnojja jag fått, det går aldrig över) Nu sitter jag här och funderar starkt på om jag ska gå och lägga mig! Det blir en tidig dag imorgon, då jag och mamma har planerat att gå till en seconhand-möbelaffär vid kl 10 imorgon. Så jag ställer klockan på 9. Då ska mamma och jag äta grötfrukost först! Sen är det snabba puckar inför dopet! Ska träna lite på dikten jag ska läsa också, glurp! Men det går säkert bra!



Sammanfattningen på dessa dagar med Oprahs green tea+ följer:
Jag tycker att allt har gått smidigt och bra! Ibland kommer sötsuget men då tar jag en apelsin istället! Tabletterna smakar bytheway lakrits, inte illa! Jag är så otroligt laddad inför detta år! Jag ska hitta tillbaka till mig själv och till mig kropp! Så tack bloggen för att du gav mig en spark i rumpan. (och tack green tea+).

Ha en underbar ALLA HJÄRTANS DAG imorgon! Ta hand om varandra och dom ni älskar! 

Love   

Jag blir toookig! (Dag 2+3)


Äntligen... Jag har försökt logga in på min blogg hela kvällen/natten igår och har försökt länge nu.. Men tillslut så gav den med sig och lät mig komma in i värmen!

Min "bantning" går alldeles utmärkt! Men jag skulle nog inte kalla detta för bantning då jag symboliserer bantning med "hungrig hela tiden" eller "själv svältning", vilket jag inte gör! Det vore ju rena tortyren!


Efter jobbet igår åt jag en jätte god middag - Kycklingfilé, durumvete(med vitlökssmak, ett skit gott och nyttigt replacement för ris) och wokade thaigrönsaker :) Hur gott som hellst - och mätt blir man! Sen han jag inte göra så mycket mer igår eftersom jag var hemma vid åtta tiden... Somnade vid halv 4 tiden någongång. Fredrik han somna, vakna och gå till jobbet som började kl 4 innan jag kunde somna.. hehe!
_____________________________________________________________________________________________

Idag vaknade jag vid 12 tiden. Började dagen med att äta en otroligt god apelsin. Fick en otrolig apelsinnojja efter ha ätit den. Så det var bara att gå ner till ICA och köpa några till :D. I överigt så har dagen gått ganska segt. Vid 5 tiden bestämmde jag mig för att det var dags för middag! Det blev en otroligt god pasta sås (gjord på kycklingfilé, paprika&chilli i flytande form, matlagningsgrädde och vitlök) med spaghetti. Det var så gott, första gången jag lagar det. Så den tänker jag bjuda mamma på nästa gång det blir tillfälle :).

Sen spenderade jag hela kvällen hos min sötaste Maja, vi pratade,pratade och pratade - Det är vi bäst på! Men vi han klämma in en promenad också :) Nu ligger jag i sängen och tänkte ta mig i kragen, måste somna tidigare inatt, fredrik börjar jobba kl 4 i natt igen. Vill inte sitta framför datorn som igår när han går upp..Han måste ju snart börja undra varför jag int sover?!? hehe

Så har min dag sett ut..  Imorgon ska jag gå in till stan (ungefär 5 km) för att umgås med mammsen! I will update my day tomorrow -  det blir lättare så, då jag vet hur den slutade ;)

Take care! - Men Kom ihåg:  Det är utsidan ger insidan en chans, men det är insidan som ger utsidan sin glans !

Dag 1

                                                                                            
Nu var dag ett avklarad. Jag kan inte påstå att det var en dans på rosor, men vad gör man inte för vetenskapens skull...
Jag tog en långpromenad idag med bra musik i öronen. Finns inget bättre än att lyssna på Brittans senaste skiva, lady gaga eller Katy Perry när man ändå ska ut och traska i skogen! haha.. jag måste ju dela med mig av det roliga som hände medans jag var ute och traskade idag. Jag gick i min egna lilla värld, (ni vet hur lätt det är att bara fantisera sig bort när musiken dånar i öronen och skogen runt omkring en är helt tom. )Jag började såklart sjunga med Katy Perry i låten Hot N' Cold, och när jag minst anar det så dyker det upp en kille med sin hund. Även om han försökte sitt bästa för att inte asgarva åt mig så såg jag att han höll på att dö inombords. Jag flinade lite åt honom och tittade ner i marken, röd som en jordgubbe i ansiktet! imorgon när jag ska ut med Katy Perry sjungandes i mina öron så ska jag sjunga lite mer diskret! 
     Tillbaka till ämnet, vart var jag?! Jo, just det... efter promenaden gick jag förbi min svägerska på en kopp kaffe. Hennes nybakta bullar låg på ett fint fat på bordet men jag höll mig stark och tackade snällt - Nej tack! När kaffet var uppdrucket kände jag att hungern kröp på något så fruktansvärt, men det var inte dags för middag än! In till stan och ut med mammas hundar på en promenad... Gud vad trött man blir utan mat i magen.. men efter det åkte jag och plutten hem och gjorde mat!

Imorgon är det jobb 12-19:15! Så min blogg kommer stå still till imorgon kväll...
 Imorgon ska jag lägga upp lite bilder från idag och ett träningsschema som jag (och min pojkvän) kommer att följa de närmaste veckorna/månaderna..


Nu var det dags!


Nu har jag spenderat en hel del tid framför datorn och försökt läsa på om olika dieter som finns. Sen kom jag på att jag fick för länge sedan hem Oprahs Green Tea +. Det är grönt te i tablettform. Så jag googlade och fick fram massa löften och rekomendationer att det skulle vara den bästa. Men det ska vi ta reda på! Från och med idag så går jag på Oprahs diet, Green Tea+. Så senare idag lägger jag upp lite bilder och info om hur det har gått... Skit jag är redan hungrig, hur ska detta gå! Glurp!!!!

Hur ska detta gå?

˜ ˜
Jag har sagt ett bra tag nu att bloggandet inte är min grej.. Mina systrar och några av mina vänner bloggar och jag tycker det är ett otroligt roligt och spännande sätt att läsa om allt som sker i deras liv..
Jag sitter nu i min säng med datorn framför mig (medans min pojkvän kämpar i sömnen för att få mer plats, men jag viker mig inte) och jag tänker på hur bra bloggen egentligen är! Jag har just nu i denna skrivandes stund två nära vänner som bosatt sig i London som aupairer. Jag och min ena londonvän ringde alltid varandra över en cigg, snackade skit och skrattade. Men nu när hon lever livet i london blir det inga fler sånna telefonsamtal. Nu låter det säkert som jag sitter här och är bitter, men nejnej!  Absolut inte. Jag ville bara få fram med detta att om inte bloggen hade funnits hade jag inte varit en del av hennes liv på samma sätt längre! klart hade vi kunnat höras över MSN eller melj. Men ändå, det hade inte vart samma sak. Nu vet jag dom små detaljerna i hennes liv som oftas utelämnas under mejlande eller chattandes. 
Ville bara klargöra det ;)

Jag sitter nu och funderar på vad jag kan skriva som kan göra min blogg intressant för er att läsa?!

Jag vet vad jag själv skulle vilja läsa om så jag får helt enkelt gå på min magkänsla.
Om ni googlar "banta" "smal" "tjock" så får ni en jävulskt massa träffar. Allt i denna värld handlar om att gå ner i vikt (och helst på snabbast tid möjligast)!
Så om jag läser på om detta heta ämne till imorgon så ska jag få fram vilka metoder som är populärast. Vilka metoder som lovar ett bra resultat , vilka viktklubbar/föreningar som finns och hur lång tid det tar att nå sin drömkropp! Jag uppdaterar imorgon när jag fått klart för mig vilka metoder som är mest lovande. Sen ska jag testa dom alla och se vilka som funkar och vilka som bara är rent skitsnack! Jag kommer alltså med detta göra min blogg till en testblogg. Hoppas många av er som läser tycker att detta ämne är intressant! Jag har själv många gånger hoppats på att någon ska testa alla bra bantningsgrejer och sedan komma med ett resultat så man vet vad man ska gå på liksom... Men vad är det dom säger?

Om ingen gör det åt en, så gör det själv... då vet du iallafall att det blir ett bra resultat ;)


RSS 2.0