Dag 12.

Igår kväll efter att jag bloggade skulle jag kolla runt lite på internet vad man kan äta som är gott och nyttigt på samma gång. Är rätt fantasilös när det gäller middagar. Efter ett antal googlesökningar kom jag in på en sida där en dietistspecialist skriver att man absolut inte får äta frukt när man försöker gå ner i vikt !!!!!!!?????

Hur kan detta vara möjligt? Jag blir så förundrad av hur alla dessa forskare och dietister kan ha så skilda meningar när det gäller vad man får och inte får äta?! Ska man följa GI metoden då är frukt och kolhydrater strängt förbjuden. Men följer man VV (Vikt väktarna) då får man frossa loss i frukt. Frukt är 0 points. Vad är sant och vilken metod funkar bäst?

Enligt den här dietisten (som sa att frukt var förbjudet undet bantning) så innehåller ett äpple ungefär 8,5 g kolhydater (som senare omvandlas till fett i kroppen) och ett glas coca cola innehåller 10,4 g kolhydratet. Han menar då alltså att man kan lika gärna dricka coca cola som att äta ett äpple?! Det låter ju helt galet! Så jag räknade ut hur många frukter jag äter per dag..  och jag kommer fram till ungefär 3 frukter/dag och jag har gjort det nu i 12 dagar, vilket resulterar i (enligt honom) att jag druckit ca. 35 glas coca cola!!!! Kan detta stämma? Hur kommer det sig att frukt helt plötsligt är onyttigt? Jag blir så förvirrad. Jag vill tro på att VV har mer koll på vad man får äta när man ska gå ner i vikt än vad han har! Jag vet ju också att man ska ju inte tro på allt man läser, men jag fick som en klump i magen igår när jag tänker på hur mycket frukt jag äter! Då kunde jag lika gärnat druckit coca cola varje dag istället för att äta frukt!
 
Nu när jag tänker efter och ser vad jag själv skrivit så hör jag hur dumt det låter! Han måste ju vart hög eller full när han skrev sina dietråd!  Nej, nu ska jag sluta tänka på det!

Idag började jag och Fredrik dagen med att promenera till mamma vid 10 tiden. Vid elva tiden kom vi fram och då fick vi havregrynsgröt med mjölk :) Gott! Sen tog jag ett långt härligt bad och bara njöt! Är fortfarande kvar här, ska sova över då jag ändå skulle hit imorgon förmiddag! Min syster Bella med barn ska hit till mamma imorgon och äta lunch! ska bli riktig gott med hemmagjorda köttbullar! Annars har jag inte gjort så mycket idag! ÄTIT FRUKT har jag gjort ;) Imorgon kväll ska jag till Maja och glutta på Melodifestivalen! Jag hoppas Molly har en bra låt! gillar henne förövrigt! Men som sagt låten är vikigast, då själva tävlingen går ut på det! :P.

Dagen budskap är: Tro inte på allt du läser. Tro istället på det du vill tro på, då det nästan aldrig finns ett ensidigt svar!

Kommentarer
Postat av: Maja

du är min bästa. jag <3 dig

2009-02-21 @ 00:39:38
URL: http://brolle.blogg.se/
Postat av: Bella

Gud så dumt, det var snarare muppmetoden=)

2009-02-21 @ 08:38:50
Postat av: Anonym

Hello vännen, long time no seen.. hoppas allt e fint med dig!!



Kram nu har du en trogen läsare till :P

2009-02-21 @ 16:29:13
Postat av: Anonym

Kanske ska nämna att det var jag som kommentera innan.. Chrisse

2009-02-21 @ 16:30:30
URL: http://chrisses.blogg.se/
Postat av: Anonym

Frukt som är bland det godaste som finns! Det kan man ju inte klara sig utan. Somsagt, man ska inte tro på allt man läser :)

2009-02-21 @ 20:46:20
URL: http://alexandrakarlsson89.blogspot.com
Postat av: Jennifer

Jag har kört lchf i en månad nu och det har funkat bra, är typ som gi fast striktare. Men jag saknar att kunna äta vad jag vill som jag kunde med WW. Så jag ska nog ta mig en funderare och kanske återgå till det. Går du på möten? Kram

2009-02-27 @ 09:42:38
URL: http://liljansvilja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0